Kto sa stal víťazom súťaže MASTER DE FEU 2019?
Ohňostroje súťaž Masters de feu

Vo Francúzsku každoročne prebieha veľká ohňostrojárska súťaž s názvom Le master de Feu, v preklade Majstri ohňa. Minulú sobotu, 21. septembra, o tento titul zabojovali traja finalisti z Francúzska, Grécka a Talianska.

Obloha nad Compiegne sa rozsvietila nad dielami týchto majstrov. Návrhári ohňostrojov sa popasovali so stanovenou témou. Tento rok to bola téma “veľká klasika”. Okrem toho si diváci vychutnali aj úvodné a záverečné mimosúťažné vystúpenie od spoločnosti artEventia, rovnako priamo z Francúzska.

 

Taliansko reprezentoval Antonio Parente. Snáď najznámejší Talian v odbore. Nejde len o ohňostrojára, ale aj o svetového výrobcu pyrotechnických výrobkov. Parente sa v roku 2012 preslávil zápisom do Guinnessovej knihy rekordov s najvúčšou pyrotechnickou šou na svete. Spravil tak pri príležitosti 50. Výročia Kuvajtskej ústavy.

Ohňostrojár Parente

 

Grécky zástupca, rodinná firma Nanos. Dvaja bratia, Pavlos a Filippos zdedili toto umenie a sú už štvrtou generáciou ohňostrojárov. Predviedli sa už po celom svete a v tento deň sa nedali zahanbiť ani tu. Veď sú to víťazi z ročníku 2017.

Ohňostrojar Nano

 

A na záver domáci Francúzi – spoločnosť Grand Final, ktorú v roku 2010 založil Stéphane Bazoge a Pierre Emmanuel Gelis. Spojenie motivované ambíciou posunúť ohňostroje na úroveň štrukturovaného umeleckého aktu. A práve druhý menovaný zodpovedal za toto predstavenie.

Ohňostrojar Gelis

 

 

A VÍŤAZ JE …

Tohto očarujúceho predstavenia sa zúčastnilo viac ako 12 000 divákov. O víťazovi rozhodovala nezávislá porota a všetci víťazi boli ocenení za ich výkon a za to, že vytvorili najväčší a najlepší obraz, ktorý predstavil tému večera „veľká klasika“.

 

V neľahkej konkurencii nakoniec uspela spoločnosť Grand Final, ktorá získala trofej a stala sa tak prvými víťazmi v histórii Master de feu z Francúzska.

Cena verejnosti bola udelená tímu z Nano Fireworks z Grécka.

 

Víťazný ohňostroj si môžete pozrieť tu:

 

Víťazom srdečne gratulujeme a tešíme sa na ten moment, keď sa ohňostroje na takto vysokej úrovni dostanú aj ku nám, na Slovensko.

 

 

Zdieľať:

HORE

X