Sme trojnásobný držiteľ Slovenského rekordu
Prskavkový rekord, Bratislava

Zbožňujeme prskavky. Nie je náhoda, že naša kolegyňa má emailovú adresu práve prskavka@vasohnostroj.sk. Práve ona zbožňuje prskavky, ktoré sú symbolom Vianoc. Chcela ich vidieť zapálených stovky a tak sme jej splnili želanie.

Začalo to jednoduchým nápadom, či túžbou. Symbol Vianoc – prskavky, na jednom mieste v obrovskom počte. Nikde na svete sme nič podobné nenašli, tak sme sa do toho pustili. Dali sme dokopy fakt veľa prskaviek – 1500 kusov. Samozrejme, potrebovali sme miesto, kde bude dosť ľudí a tak sme oslovili Bratislavu – Staré mesto. Písal sa vtedy rok 2012 a pani starostka Tatiana Rosová  sa nášmu nápadu veľmi potešila. Deň D pripadol na otvorenie Vianočných trhov, kde sa očakávali tisíce návštevníkov. Pridali sa ku nám výrobcovia zapaľovačov BIC, nech je prskavky čím zapaľovať a ešte jeden ďalší partner.

Všetkých nás motivoval vianočný duch a v tíme panovala skvelá nálada a ochota spolupracovať.

Rekord musí byť overený

Toľko prskaviek na jednom mieste, to tu ešte nebolo. Boli sme presvedčení, že vytvoríme prinajmenšom Slovenský rekord. Na overenie sme prizvali zapisovateľa slovenských rekordov Igora Svítoka. Ten počty skontroloval, dohliadal na rozdávanie a všetko dokumentoval. Potvrdil, že takýto rekord zatiaľ neeviduje a preto sa tešil z nášho nápadu.

My sme už deň pred otvorením vianočných trhov pripravili a do tašiek rozdelili 1500 prskaviek a stovky zapaľovačov. Logistika musela byť dobre premyslená, času na rozdávanie bolo málo. Naštastie sa ku nám pridali zamestnanci našich partnerov a pomocnú ruku podala aj rodina a priatelia. Nakoniec sme v rekordne krátkom čase úspešne rozdali všetkých 1500 prskaviek.

3, 2, 1… a môžete zapáliť

Spoločne sme z pódia odrátali ten moment, keď sa na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave rozsvietilo 1500 prskaviek a spolu s nimi aj vianočný stromček. Vytvorili sme tak ustanovujúci Slovenský rekord v počte zapálených prskaviek na jednom mieste.

Video z ustanovujúceho Slovenského rekordu v počte zapálených prskaviek na jednom mieste.

Nestačilo a tak sme pridali

Po prvom úspečnom ročníku a skvelej emócii, ktorú táto udalosť priniesla sme takto spoločne pokračovali. A tak sme v roku 2013 posunuli náš rekord na rovných 2000 prskaviek. Aj tak nám nebolo dosť a do tretice sme o rok neskôr pridali ďalších 222 prskaviek. Aby sme nezabudli povedať, nešlo o žiadnych drobcov, ale o veľké 70 cm poctivé prskavky. Konečný rekord tak zastal na čísle 2222 zapálených prskaviek na jednom mieste.

Rekord v počte zapálených prskaviek na jednom mieste, Bratislava

Tento rekord dodnes nikto neprekonal a zostávame jeho držiteľom. Preto ak chcete od niekoho prskavky, tak určite od nás – Rekordéra v počte zapálených prskaviek na jednom mieste.

Zdieľať:

HORE

X